Двоє російських військових, які обстрілювали Харківську область, визнали свою вину в суді

Двох російських військових, які обстрілювали Харківську область, судять за порушення законів війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Сьогодні, 19 травня, під час чергового судового засідання вони визнали свою вину.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, спочатку обвинувачені обстрілювали Харківську область з території рф – з селища Малинівка Білгородської області. Після вторгнення відкривали вогонь вже з території України. При цьому окупанти достовірно знали, що обстрілюють цивільну інфраструктуру та мирне населення.

“Своїми діями окупанти зруйнували об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у смт Козача Лопань Харківського району та навчальний заклад Дергачівської міської ради.”, – підкреслили в прокуратурі.

Після того, як військових розгромили, вони переховувались. Вийшовши на український блокпост, окупанти здались. Їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Справу стосовно цих загарбників розглядають у Котелевському районному суді Полтавської області. Наступне судове засідання відбудеться 26 травня 2022 року об 11:00.

Як повідомляв Харків Times, слідчі повідомили про підозру двом командирам розрахунку БМ-21 «Град» зс рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК). Командири Владислав Салявін з міста Заполярний Мурманської області рф та Олександр Маскієв з російської Республіки Комі 24 лютого надали команду здійснити артилерійські обстріли Харківщини з території Білгородської області рф.